ballen in de lucht

beste mensen
Inmiddels hangt er een planning op de deur en hebben we ook maar een papierenagenda aangeschaft. De dagelijkse agenda loopt vol met yogalessen, schooltijden, sportactiviteiten plus allemaal belafspraken met Nederland en deadlines voor het boek. Daarnaast bouwen we aan een website, webwinkel en zijn we aan het oefenen met youtube fimpjes. Tel daar uren tv maken bij op en dan komen we tot de conclusie dat we in een super drukke periode zitten, terwijl wij dachten dat het rustiger zou worden. Het tegenovergestelde is waar.
De platte tekst voor het boek is klaar, maar daarmee is de klus nog niet geklaard. We hebben de opdracht dat we een verantwoording moeten schrijven en dat is een flinke uitzoek klus. Alles moet op jaartal, auteur en uit welk boek. Wij hebben ons nooit gerealiseerd dat sommige uitspraken door veel bekende mensen gebruikt worden, maar de oorsprong vaak bij heel andere mensen ligt. Voor ons boek hebben we geprobeerd om de oorsprong te achterhalen. Een soort van monnikenklus die Jeroen op zich heeft genomen. Daarnaast willen ze graag heel veel foto’s aangeleverd hebben in een megagrote resolutie. Het kost erg veel tijd om alle foto’s één voor één te versturen. Maar het zit erop.
Deze week hebben we gehoord dat we alle teksten goedgekeurd zijn en de verantwoording compleet is. Een reden voor een feestje. Eigenlijk bedenken we iedere week wel een reden voor een feestje. Menig avondje hebben we al doorgebracht in de keuken van Pablo en Hernan met een set speelkaarten. Het spelletjes 31 is veruit favoriet. Zeker sinds we ingevoerd hebben dat wanneer je op de ezel zit (je laatste muntje kunt verliezen) je een pruik op moet zetten zodat iedereen kan zien dat je er bijna uit ligt. Deze keer bakken we er ook nog een appeltaart bij en is het feest echt compleet.
Een reden voor een echt feestje hebben we deze week ook Jeroen is jarig en de voorkant van het boek komt binnen. Vol verwondering en met trots bekijken we drie verschillende voorkanten. Wat ziet het er mooi uit en sluit de stijl goed aan bij onze smaak. Ik had gehoopt dat deze heel mooi zou worden, maar in de werkelijkheid is het nog veel mooier. Nu lopen jullie natuurlijk drie weken achter op de werkelijke datum en inmiddels in het boek definitief klaar en bij de drukker. 23 november komt het uit, maar het is nu al te bestellen via http://www.boekenwereld.com/yogafamily4
Inmiddels zijn we ook weer enkele weken onderweg met onze dagelijkse yogapractice. De dagelijkse spierpijn is voorbij en ik ga langzaam de routine van de klas onthouden, dat helpt mij om meer in de flow te komen. Toch is iedere les weer heel anders. Mijn lijf reageert nog steeds wisselend. Soms kom ik veel dieper in de houdingen dan de andere keer, een duidelijk verband tussen eten, slaap of stress heb ik nog niet ontdekt, maar zal er vast en zeker zijn. Wat ik wel merk is dat mijn spijsvertering het een stuk beter doet. Wat ik geweldig vind, omdat ik al jaren last heb van een hele trage stoelgang. Wat ik ook merk is dat ik nu aan kom bij spiergroepen die veel lastiger te rekken zijn. In eerste instantie boekte ik veel resultaat met het verlengen van hamstrings/ achterkant benen, waardoor het lijkt of je grote stappen vooruit maakt. Maar nu ben ik bezig met de verlenging van mijn rug en zowel mijn onderrug en mijn schouderbladen zitten redelijk vast. Eerlijk gezegd zitten die muurvast en kost het heel veel moeite, discipline en zoeken naar de pijngrens om daar te blijven rekken. Nu komt het dus aan op mijn eigen volharding, dagelijkse routine en acceptatie. Het mooie is dat ik nu ook aankom bij de psychische kant van yoga. Hoe blijf ik uit de prestatie, perfectie en hou ik mijn concentratie. Hoe vind ik letterlijk meer balans? Ik vind mijn antwoord in de ademhaling. Daar me te focussen op mijn ademhaling en heel gericht te tellen naar vier tellen in en vier tellen uit ademen komt er veel meer rust in mijn hoofd. Kan ik veel beter mijn eigen gedachten observeren en ook weer loslaten.
Ik loop dit proces gelijk met de mannen en het is leuk om te zien hoe verschillend we het aanvliegen. Hernan vecht zich in de houdingen en wil zo snel mogelijk vooruitgang. Pablo verbaasd zich vooral over wat hij kan en beide winnen ze heel snel aan flexibiliteit. We zijn trots op het ons resultaat en samen hebben we er veel lol in.
De yogaschool ontwikkeld zich in een razend tempo. Naast de lessen van Jeroen zijn er ook al andere yogadocenten die les geven en zijn we gestart met zumbalessen. De sportambtenaar van de gemeente is langs geweest en is super enthousiast. Voor dit jaar zijn de subsidies vergeven maar voor volgend jaar wil hij supergraag samenwerken met de yogastudio. Voor dit jaar worden er wat afspraken gemaakt waarbij we betaald worden in natura. (lees spullen) en voor volgend jaar gaan we de onderhandeling starten vanuit het uitgangspunt dat zij willen dat de yogastudio het centrale punt wordt voor dans, yoga en oosterse vechtsporten.
Ondertussen oriënteert Jeroen zich ook op het geven van gastlessen bij andere yogascholen en is hij gevraagd om een les te geven aan docenten in de bekenste yogaschool van Santiago, Plus een uitnodiging om les te geven op het grootste yogaevent van Chili, de yogaexpo. We ontwikkelen dus op vol tempo door.
Namaste linda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.