Bouwen is nog een hele klus

Blog Jeroen

Ik heb vaak mensen horen zeggen dat het bouwen van een huis met veel stress gepaard gaat maar dat het zou lopen zoals het op dit moment gaat had ik niet kunnen bedenken. Toen we het huis kochten zeiden ze dat ze het huis zouden brengen op 14 februari en het daarna in uiterlijk 2 weken volledig zouden opbouwen. In onze planning zouden we dus begin maart met het plaatsen van de wanden de keuken en de badkamer kunnen gaan beginnen. Helaas is de werkelijkheid anders en ik kan er echt mateloos gefrustreerd van raken. Ik kan het woord majana (morgen) niet meer horen en ik verlies echt ontzettend veel energie bij dit project. Volgens mij zijn ze nu twee keer geweest en oke als ze komen zie je dat ze direct veel werk verzetten maar het frustrerende is dat je gewoon totaal geen idee hebt wanneer ze van plan zijn om te komen. We weten ondertussen wel dat ze veel lopende projecten hebben en dat het werk juan boven zijn hoofd dreigt te groeien. Ik ben blij dat Ignacio in elk geval degene is die voor ons de communicatie met de aannemer regelt en hem meerdere keren per dag belt en appt om te vragen wanneer ze van plan zijn om het huis verder af te maken. Maar hiermee loopt wel de planning van het huid geheel in de soep. Ook verbazen linda en ik ons over hoe nauwkeurig ze werken. Vanuit onze Nederlandse bril zijn kijken we echt met andere ogen naar dergelijk project. We werken echt veel nauwkeuriger en secuurder dat hoe zij werken. De eerste kras staat al op de vloer. Verder is er veel discussie over het dak. We hebben in ons contract laten opnemen dat we geen zinken dak willen omdat dit slechter isoleert en je de regen veel harder hoort tikken. Het dak wat we besteld hebben blijkt echt bijna twee mal zo duur te zijn geworden en Juan wil dat we een zinken dak nemen. W houden echter voet bij stuk wijzen hem op de contractafspraken en gaan echt niet akkoord met een zinken dak. Juan heeft de dakplaten echter niet bij zich en we hebben echt geen idee wanneer hij deze platen komt leveren. Soms heb ik echt het gevoel dat hij dit project liever verlaat dan het netjes afrond.

Wij hebben nu voor het huis 3.000.000 pesos betaald dat is nog geen 4500 euro. We proberen het huis met terras in zijn geheel af te ronden voor 15.000.000 pesos ongeveer 25000 euro. Dan hebben we veel ruimte en woongenot. Maar helaas de werkelijkheid in het nu is echt weerbarstiger. Ik merk ook dat ik in mijn hoofd de hele dag met het huis bezig ben en het echt behalve stress weinig energie oplevert. Maar goed dat is hoe we ons nu voelen en als we kijken naar de cirkel van invloed dan moeten we ook constateren dat we er nu echt helemaal niet aan kunnen veranderen. We kunnen niet meer doen dan er achteraan bellen en ze stimuleren om het huis zo snel mogelijk op te leveren. Wanneer dat is weet helaas niemand.

Linda slaapt de laatste tijd echt slecht. Ze klaagt veel over hoofdpijn en komt maar niet over haar verkoudheid heen. Zodra ze in bed ligt heeft ze het gevoel dat ze nauwelijks nog kan ademen. We leven nu ook al ruim drie maanden vooral in het stof en ook hoewel we het proberen kunnen we de kamers niet stofvrij houden. Linda heeft er nu echt al meer dan een week last van en ze besluit om toch even samen met Francis richting een arts te gaan voor een controle. Niet voor niets wat ze heeft toch echt een oor/keel-ontsteking en een beginnende voorhoofdholte ontsteking opgelopen. We hopen maar dat het met een antibiotica kuur snel weer beter wordt.

Verder staat deze week in het teken van school. Ik merkte dat ik bij een eerder bezoek aan de cahuil school ik echt niet gelukkig was. Linda en ik hebben bewust ervoor gekozen toen we nog in Nederland waren om ons werk zoveel mogelijk aan te passen aan de schooltijden van de kinderen. Ik werd echt ongelukkig bij de gedachte dat ik de kinderen hier iedere dag tot vier uur of met het buitenschoolse programma tot half zes moest achterlanen. Ik ben wederom ook weer Ignacio dankbaar dat hij direct een vriendin heeft gebeld van een andere school wat de vrije school bleek te zijn. We zijn nadat we de school in Cahuil bekeken hadden dan ook direct doorgereden naar de andere school. Toen we het schoolplein opliepen keken linda en ik elkaar aan en wisten we het direct dit wordt de nieuwe school van de kinderen. De school ligt aan de kust en met een grote buitenspeelplaats en we werden direct erg warm onthaald door de vriendin van Ignacio. Hoe zij de kinderen ook begroeten was echt fantastisch. We wisten meteen dat dit de school was waar onze kinderen volledig tot hun recht kwamen. We hebben afgesproken dat Dean drie dagen naar school gaat en Inez meiden vijf dagen zodat ik twee dagen in de week ook nog met Dean aandacht kan besteden aan zijn HAVO. De school begint pas volgende week en deze week genieten we dan ook nog van onze laatste vrije week.

Namaste Jeroen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.