Brandoefening

Blog Linda

Langzaam dringt het door dat het programma in Nederland een succes is. Deze aflevering kwam zelfs boven het miljoen kijkers. Voor ons nog best onwerkelijk.

Er is een brandoefening op poten gezet en eerlijk gezegd had ik er wel zin in. Vanuit mijn werk ben ik al jaren bedrijfshulpverlener en heb ik de ervaring dat dit soort oefenen zinvol, maar ook leuk zijn om te doen. En Jeroen had vanuit zijn werk bij Triaspect helemaal te maken met het inschatten van risico’s met name in de zorgverlening en vooral dan wat te doen in worse case scenario en bij calamiteiten. De bosbranden zijn hier in Chili een grote ramp die veel mensen en dieren in gevaar brengen en dus een goed aanknopingspunt om de brandoefening te organiseren. Voor ons zijn de branden geen direct gevaar. Wij zitten aan de kust, de wind komt vanuit zee, de nachten zijn vaak koud en vochtig en het is niet aannemelijk dat de wind gaat draaien. Geen acuut gevaar maar wel ramp die zich dichtbij ons afspeelt, voor ons als we met de auto rijden duidelijk zichtbaar is en dus een goede aanleiding is om eens te onderzoeken waar wij zelf tegenaan gaan lopen bij een brand maar eventueel ook bij een andere calamiteit. Want ook hier kan natuurlijk wel een ongeluk gebeuren of dat er we zelf brand veroorzaken. Het is niet te hopen, maar een ongeluk zit in een klein hoekje.

We hebben begin van de week onze kist opgehaald bij de havenstad San Antonio en zijn daarna gelijk doorgereden naar Valparaiso. We hadden zin in een dagje stad, cultuur en toeristische dingen. Het is een super leuke stad. Kleurrijk door de vele muurschilderingen, sfeervol door de smalle straatjes en trapjes en veel toerisme. De hele dag hebben we lopen dwalen en ontzettend genoten.

De volgende dag ging de kist open. Ik moet de complimenten geven aan Dean en Jeroen voor het inpakken van de kist. Ze hebben deze moeten inpakken in hele verdrietige familie omstandigheden en hadden daar een uur de tijd voor. Ze hadden echt geen idee meer wat er precies ingegaan was, maar nu deze open gaat zit er eigenlijk voor iedereen wel wat in. Speelgoed, kunst, slaapzaken, pannen, wandelschoen, yogamatten en een staafmixer. Ik heb zo gelachen toen Jeroen mij vertelde dat hij de staafmixer ingepakt had. “lief we hebben daar geen stroom, ga je voor me fietsen om dat ding te laten draaien. Maar nu zijn we tien weken verder, staat er ook bij ons een generator die eigenlijk alleen maar aangaat voor de staafmixer omdat we voor de rest ons stoomhalen uit powerbanks die we af en toe meegeven aan Ignacio zodat hij ze thuis voor ons oplaat.
Jeroen is al een tijdje aan het kijken op tweede handsites naar een surfplank voor Dean, maar deze week lopen we er gewoon tegenaan. We zijn koffie aan het drinken met Ignacio en wat collega’s van hem en daar laat Jeroen vallen dat hij nog graag een surfplank wil voor Dean. Nu blijkt dat een vriend van hem nog een plank in de verkoop heeft. Een mooie plank voor een prima prijs. Dean is helemaal blij en ligt de zelfde middag nog in het water. het is zo super om te zien hoe snel Dean veranderd van een jongen naar een echte jonge man. Ik kan vol verwondering kijken naar zijn groei. Wat een cadeau om de ontwikkeling van al mijn kinderen van zo dichtbij te mogen en kunnen volgen.

Namaste linda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.