Dam tot dam loop

Blog Jeroen

Terwijl ik dit opschrijf wisselen zon en regen zich in een rap tempo af in pichilemu/ Cahuil en  zijn wij volop bezig met  de laatste fase van de yogaschool.

Ondanks dat de afgelopen weken zijn niet altijd even gemakkelijk geweest kijken we allemaal weer naar voren. Met een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. De kunst is om het nu te accepteren en er verder geen oordeel over te hebben. Zoals Boeddha ooit zei:”lijden creëren we zelf door negatieve gedachten en emoties aandacht te blijven geven. Kijk nu om je heen, is er op dit moment iets aan de hand, nee? Dan adem in en langzaam weer uit.

We zijn dan ook super trots op wat we tot op heden gerealiseerd hebben. Ondanks het gemis en het gevoel van heimwee dat zo nu en dan de kop op steekt, zijn we in staat om een nieuw leven op te bouwen hier in Chili.

– We sluiten nieuwe vriendschappen, genieten van de prachtige natuur en we bouwen aan iets duurzaams; de yogastudio.

– Linda en ik zijn in staat om een boek te schrijven en zijn op dit moment in onderhandeling met een uitgever.

– Daarnaast vindt linda het heerlijk om na te denken hoe een kleine kledinglijn voor de yogaschool eruit komt te zien.

– Voor de kinderen is dit ook een geheel nieuwe ervaring wonen en leven in een ander land op een vaste plek.  Ze leren twee nieuwe talen, een nieuwe cultuur en geheel nieuw dagelijks leven. Deze ervaring, positief en negatief, neemt niemand ze meer af en vormt ze.

– Deze ervaring gaat gepaard met een gevoel van gemis. Maar aan de andere kant ook met blijdschap en vrijheid. Hier zijn we in staat om paard te rijden, te surfen, een andere taal en cultuur te leren. Maar ook hier hebben we de stress van huiswerk, gemopper om het niet opruimen van de kamers en het laten rondslingeren van rommel achter hun kont. Het is gewoon een normaal gezinsleven waarbij normale alledaagse dingen en situaties zijn.

Wellicht is dat wel de conclusie die we naar 7 maanden kunnen trekken. Immigreren klinkt heel romantisch en veel mensen dromen wellicht ervan hoe het zou zijn en hoe zij het zelf zouden aanpakken en doen. Maar eigenlijk creëren wij hier ook weer wat we in Nederland samen gecreëerd hadden, een warm nest, een fijn thuis, mooie mensen  om je heen en een leuke baan waarbij vooral de balans tussen werken en vrije tijd belangrijk is.

Ik denk dat dat ook de grootste uitdaging is een goede balans vinden tussen werk en je gezin waarbij er dus tijd en ruimte is om elkaar te ontmoeten , tijd is voor jezelf je eigen ik bv en tijd is voor je gezin om samen te spelen en te ontdekken. Dat is ook de voornaamste reden geweest waarom Linda en ik jaren geleden besloten hebben om een langere reis te maken. We wilden samen meer tijd voor elkaar en voor ons gezin hebben. En dat is ook de reden om mee te doen aan het grote avontuur van het tv programma helemaal het einde.

We gaan nu onze tassen pakken en zijn klaar om weer een geheel nieuw stuk van Chili te ontdekken. Dit is wat wij heel graag doen….. Gaan waar de wind ons heen waait en dan steeds nieuwe plekjes ontdekken. We hebben zin in onze vakantie.

Dan gaat opeens ‪op vrijdag avond‬ de telefoon. Hebben jullie zin om morgen met ons mee te gaan skiën? Kara en mauwi werken in de winter als lifeguard in een prive skiresort en wij kunnen een paar dagen mee en logeren bij hen in huis. Wat een kans! Maar we gaan ook volgend weekend op vakantie. We overleggen en besluiten om vier dagen te gaan. De cameracrew kan helaas niet mee, ivm planning maar wat was het mooi. Voor de kinderen een eerste ervaring in de sneeuw, op ski’s en/of snowboard. De hele dag buiten. En maar blijven proberen en oefenen. We hebben alle vijf zo genoten van de sneeuw, de zon, het skiën, de gezelligheid en de gastvrijheid van onze vrienden. Een onvergetelijk langweekend. Een onverwachts cadeautje waar we heel dankbaar voor zijn. De eerste ski ervaring van onze kinderen en Linda was in de Andes, hoe bijzonder is dat.

NAMASTE Jeroen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.