Een terugblik naar de afgelopen weken

Blog Linda

Inmiddels is het weken geleden dat ik de tijd en rust heb genomen om een blog te schrijven. In eerste instantie wilde ik de uitzendingen van de vakantie eerst even afwachten zodat mijn verhaal chronologisch zou lopen aan de uitzending. De eerste zeven dagen van onze vakantie zijn gefilmd en dat werd uiteindelijk over drie uitzendingen verdeeld. Gelukkig konden jullie via foto’s al wel zien dat we 17 geweldige vakantiedagen hebben gehad. Maar na dat wachten kwam de afronding van de yogastudio. Voorbereiden opening en het afronden van alle teksten voor het boek. Vandaar even geen blog.

Vakantie begint bij ons bij het wegrijden. Koelbox achterop en rijden. We hebben een lange playlist op de iPad staat met daarin voor iedereen wel wat, shuffle aan en dan ontstaat de situatie dat we van kinderen voor kinderen naar Carol king, naar Armin van Buren gaan, maar allemaal alles meezingen. Inmiddels kennen onze kinderen alle klassiekers en zingen wij uit volle borst liedjes van hen. Muziek vinden we allemaal geweldig wat de lange ritten hier gezellig maakt.

Wij kiezen ervoor om de reis op te knippen in kortere afstanden en gemiddeld 3 dagen op een plek te zijn. Dat zorgt voor voldoende afwisseling en voorkomt dagen lang autorijden.

Chili is prachtig en de natuur is heel bijzonder. In een tijd van drie weken skiën we in de prachtige Andes, zwemmen en surfen we in de oceaan, beklimmen we de Andes, en zien we bloemen en maken we trektochten in de woestijn. Tussen de sneeuw en de woestijn zit 10 uur reistijd en tussen de toppen van de Andes in Pisco Elqui en de zee zit maar 2 uur reistijd, geweldig toch!

We reizen naar het noorden waardoor het weer zonnig en warm is. Wij genieten ervan en brengen veel tijd buiten door. De nachten zijn koud, 3 tot 6 graden maar overdag is het rond de 21 graden en zonnig. Een zeer welkome afwisseling na al de regen en modder van de afgelopen periode.

Jeroen en ik hebben hard en gestructureerd naar deze vakantie toe gewerkt, samen met Pablo en Hernan hebben we een planning gemaakt en de taken verdeeld. Zij zijn de afgelopen periode druk geweest met subsidie aanvragen voor Villa Rustica en het is gelukt en komen zonnepanelen, super voor de mannen. Jeroen en ik hebben de opknap werkzaamheden op ons genomen met als doel dat wij voor onze vakantie zo ver waren dat de keuken er in kon tijdens onze vakantie. En na onze vakantie alle aandacht kan gaan naar het aandachtspunt de vloer en de plinten. Wij zijn alle vier heel tevreden over de samenwerking en het is fijn om te ervaren dat de communicatie open en direct is, maar dat er ook heel veel lol samen hebben. We zijn op dit moment even letterlijk buren omdat la sirena door de modder heel slecht begaan is en dat dagelijkse contact vinden we allemaal heerlijk. Ook de kinderen hebben hun eigen ritueeltjes, grapjes en activiteiten met Pablo en Hernan. Tijdens onze vakantie hebben wij hen en zij ons echt gemist. Toch bijzonder dat we deze intense periode samen meemaken.

Nog even terug naar de vakantie. Jullie hebben genoeg foto’s gezien om te weten dat het prachtig, avontuurlijk en leuk was. We hebben zoveel gedaan en daarbij van ons allemaal de wensen centraal gezet. Crossen over de boulevard was hilarisch, sterrenkijken was ontroerend. Hoe groot zijn we eigenlijk als je het bekijkt vanuit het oogpunt van het heelal. Klimmen van de kinderen op rots, paardrijden en fietsen door de Andes. Heel veel lekker ijsjes, kraampje kijken en struinen door straatjes en de natuur. Ook een bezoek aan een groot shoppingcentrum wordt gewaardeerd, er blijft altijd wel wat aan de strijkstok hangen, de omgeving van bahia Inglesa wordt helemaal uitgekamd. Prachtige stranden die grenzen aan een woestijnlandschap. Uitgestrekte zandvlakte die steeds van kleur veranderen met het zakken van de zon. Pinguïns spotten en bootje varen.Uren hebben we gewandeld, geklommen en vooral ook veel gespeeld. Overal moest gepicknickt worden met de nodige lekker hapjes en de avonden brachten door thuis met een spelletje.

Op zondag beginnen wij aan de terugweg, maar onderweg vinden wij dat de voorbanden we heel erg gaan stinken. Wij maken ons zorgen over de remschijven maar achteraf blijkt het de koppeling te zijn. We zijn genoodzaakt om twee dagen langer in de stad la serena te blijven waardoor we pas woensdag avond terug komen ipv maandagavond.

Het is heerlijk thuis komen in ons kleine appartementje bij Pablo en Hernan. De kachel staat aan, fles wijn op tafel en een stukje kaas in de koelkast. Wat een lieverds. Als eerste gaan we natuurlijk hun resultaten bekijken in de yoga studio. We hebben foto’s gezien tijdens onze vakantie, maar in het echt is het nog mooier. Hernan vindt het leuk om nieuwe dingen te maken en beleefd daar veel lol aan. De keuken ziet er prachtig uit.

Wij storten ons weer volledig op de yogastudio. De vloer wordt onze uitdaging, deze moet helemaal glad gemaakt worden. Werkelijk ieder gaatje, hobbeltje of puntje moet weg. Ik heb uitgevonden dat ik stukadoren leuk vind dus datzelfde ga ik ook maar op de vloer doen, maar dan wel met een geheel ander materiaal. Het is echt heel veel werk. Werkelijk iedere cm moet ik recht maken, gelukkig helpt Jeroen mij. Maar het lukt. Jeroen blijkt de beste vloeren legger te zijn van ons vieren. Natuurlijk helpen wij hem met het recht leggen, maar al het snijwerk komt op hem aan. Hernan en ik hebben beide een stukje geprobeerd, maar dat ging gelijk mis. Het resultaat is voor de kritische kijker (alleen wij met onze neus er boven op) is nog steeds zichtbaar.

Het leggen van de vloer is de leukste stap, dit is nog een een stap vooruit. Het einde komt in zicht. Nu komt de leuke fase van inrichten. We willen nog een shopje, de piplala kleren zijn inmiddels binnen en daar komt een klein schapje met rekje voor. Dat mag ik nog maken. De kleedkamer moet nog ingericht en alle plinten op de vloer maar ook bij de daklijst.

Vanaf deze week starten we ook met twee weken gratis yogalessen. Iedere dag om 09.00 en om 19.00 om meer bekendheid te geven aan de yogastudio en we hebben een interview met een lokaal tijdschrift wat in ieder hotel, hostel en alle openbare gebouwen ligt. We gaan dus van start en werk hard naar de opening toe!

Zo iedereen weer een beetje bij en ik heb weer een inhaalslag gemaakt. Vanaf nu proberen weer wekelijks te bloggen.

Namaste Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.