Wie zijn wij?

Linda van Kooij
Ik ben 45 jaar en trotse moeder van drie kinderen Inez 7 jaar, Jana 11 jaar en Dean 14 jaar. In mijn dagelijkse leven heeft heb ik kennis en ervaring opgedaan in de jeugdhulpverlening met een expertise in slachtoffers mensenhandel. Ik heb projecten opgezet waarbij jongeren uit de prostitutie zijn gehaald en in veilige opvang zijn geplaatst om daar te werken aan een nieuw bestaan. Voor deelname aan het programma heb ik als (senior) projectleider gewerkt bij Zorgbelang Gelderland, een organisatie die de belangen behartigd van de burgers, cliënten en patiënten. Reizen heeft altijd in mijn bloed gezeten en ik ben de motivator om dit avontuur ooit te beginnen.

Jeroen Schaapveld-van Kooij
Ik ben 43 jaar, trotse vader en inmiddels ruim 11 jaar getrouwd met Linda.  Mijn achtergrond heb ik liggen in de Arbowereld als organisatieadviseur/ trainer. In 2008 ben ik tijdens onze eerste reis in aanraking gekomen met Asthanga Yoga en deze reis loopt als rode draad door mijn persoonlijke leven heen. In  2010 heb ik een opleiding tot Asthanga yogadocent gevolgd en in 2012 heb ik mij verder verdiept in gezondheid en voeding. Deze kennis  heb ik de laatste jaren gecombineerd  met mijn  werk als projectleider/ adviseur  en daarnaast geef ik 4 dagen in de week yogales en ben ik de stabiele factor thuis als de kinderen van school thuis komen.

Nadat wij in 2008 de mogelijkheid hadden om op sabbatical te gaan met een veilige terugkeer garantie naar werk hebben we mogen ervaren hoe intens gelukkig je kunt zijn met praktisch niets. Gewoon leef een simpel leven. Zien waar je gaat slapen, tevreden zijn met wat er is, leren loslaten en vooral aanwezig zijn in nu.

Terug in Nederland was de werkelijkheid echter weerbarstiger. Midden in een economische crisis, veel veranderingen in mijn werk en een enorm gevoel van heimwee naar wat was…    Ik heb uiteindelijk mijn baan opgezegd maar miste uiteraard mijn salaris, mijn lease auto en realiseerde mij dat ik het loslaten en vertrouwen in het leven nog niet in zijn volledigheid had uitgepakt.

Wij hadden echter ervaren hoe het is om mindfull te zijn en de wens om dit weer opnieuw te ervaren werd steeds groter. Toen mijn contract in 2011 na een jaar niet werd verlengd, de baan van Linda ook ophield hebben we elkaar recht in de ogen aangekeken en bedacht waarom niet nog een keer? We hadden echter wel een andere droom, meer yoga, meer aanwezig zijn in het nu, leren van ademhalingsoefeningen en vooral ook leren vertrouwen dat de wind je wel ergens naar toe brengt. We hebben heel veel voorpret gehad aan het organiseren van de reis en er is niets van terecht gekomen. Dat is wellicht wel de mooiste ervaring geweest.

Er zijn ons inziens een aantal waarheden die echt bijdragen aan een gelukkig leven. We zijn inmiddels een tweede boek aan het schrijven,  maar kort samengevat zijn deze.

  • De kracht van ademhaling
  • De kracht van natuur en stilte
  • de kracht van dankbaarheid en liefde
  • de kracht van dromen en verbeelding
  • de kracht van yoga

De (persoonlijke) reis die we nu gaan maken staat in het teken van deze waarheden. We realiseren ons dat je toch nooit alles kunt zien wat je wilt zien. Daarom adviseren wij dit ook niet na te streven. Maar geniet van elkaar, geniet van het samen zijn, geniet van het echte contact samen en geniet van alle dingen die dan op je pad komen.