Kiezen moeilijk?

Kiezen moeilijk!?
Over 10 dagen zit ons tv avontuur er op maar nu eerst nog even onze gast een onvergetelijke tijd geven. Eerlijk gezegd was ik super nieuwsgierig naar Winnifred. Wat als het een vreselijk naar mens is die zich overal mee bemoeid en te pas en ten onpas overal commentaar op levert. Ik stel mezelf gerust met de gedachten dat het voor haar waarschijnlijk nog veel spannender is. Gelukkig valt het allemaal reuze mee, nee ik moet het anders zeggen. Het is leuk om iemand in je huis te ontvangen. Het geeft weer even een andere dynamiek, leuke gesprekken en veel gezelligheid.
We besluiten om gelijk de volgende dag al vroeg te vertrekken en richting de Andes te rijden. Winnifred wil graag de Andes zien en gezien de planning van de week is gelijk het eerste weekend eigenlijk het enige moment dat we echt twee hele dagen weg kunnen.
Het weekend was geweldig. Heerlijk in de hotspring en een pittige wandeling naar de footprints of de dinoos. Ik heb zo genoten van het landschap, maar misschien nog wel meer van mijn kinderen. Het is zo mooi om te kunnen zien hoe de kinderen met onze gast omgaan. Dean is zorgzaam, neemt de bagage over en geeft complimenten. Jana blijft dicht bij winnifred in de buurt en klets lekker door. Op het moment dat het toch wel even pittig wordt hoor ik jana liedjes zingen voor Winnifred in een fijn marsritme. Ik herken mijn eigen teksten van toen zij nog minder getraind was en mijn hart loopt over van vertedering.
Ik geniet van het in de natuur zijn. De bergen geven me energie. Ik probeer me voor te stellen wat voor energie er vrijgekomen moet zijn doen de aarde de Andes naar boven duwde. Ik realiseer me dat er zoveel meer kracht/ kennis/energie is in de aarde dan dat ik zelf kan bewerkstellen. Dat geeft mij een gevoel van vrijheid, het leven is niet maakbaar, het leven ontvouwt zich en ik er van overtuigd ben dat ik altijd op de juiste plek ben op het juiste moment. Ook al snap ik het nut niet altijd gelijk, later in mijn leven realiseer ik me vaak dat het klopte. Eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat er ook momenten in mijn leven zijn geweest dat ik gefrustreerd, boos of machteloos kan zijn, maar tegelijk er tijd moet ik ook eerlijk bekennen dat het ook belangrijke levenslessen zijn geweest. Maar soms is het leven ook eenvoudig, ontvouwt het zich en heb je prachtige ontmoetingen die zelf nooit bedacht zou hebben.
De rest van de week draait Winnifred met ons ritme mee, maar doen wij de versnelling wel wat omlaag. Ze kiest zelf welke yogalessen ze mee wil doen, we wandelen lekker veel met de honden. Natuurlijk zijn er ook tv verplichtingen zoals het afscheid van school en de ontkooping. Jeroen is nog een dag weg naar de yoga expo. Winnifred en ik gaan nog een avondje uit eten. En met de meiden gaat ze na jaren weer eens op het paard. We hebben een super tijd en op zaterdag rijden we met zijn alle, inclusief Winnifred, Pablo en Hernan naar Santiago. we zetten Winnifred af bij het vliegveld en wij zelf blijven nog twee dagen in de Santiago om maandag ochtend vroeg ook naar Nederland te vertrekken.
We hebben gevoeld, getwijfeld, gedroomd, besloten en uiteindelijk gekozen. We Blijven in Chili. De verhuur van de yogastudio geeft ons de financiele ruimte om hier te blijven en de tijd te nemen om ons bedrijf verder uit te breiden. Ik heb het gevoel dat we nog zo aan het begin staan van ons bedrijf the traveling yoga family. De studio staat er en het boek is af, maar nu komt de tijd van door ontwikkeling. Een online platform bouwen met fimpjes over yoga, meditatie maar ook over keuzes in het leven, zoeken van verstilling, doelen stellen, luisteren naar je zelf hoe doe je dat, uitdagingen in de opvoeding, tegenstrijdige belangen wat dan, vakantie met kinderen en zo kan ik nog heel veel onderwerpen bedenken waar ik de tijd voor zou willen hebben om over te bloggen of te vloggen. De webwinkel heeft nog meer mogelijkheden, maar ook jeroen zijn yogalessen hier in Chili kunnen nog verder door ontwikkeld worden. We hebben goede contacten en we brainstormen al over yogavakantie weken op verschillende plekken in Chili.
Een ander belangrijke reden is dat we hier ook een sociaal leven. Met Pablo en Hernan hebben we een vriendschap voor het leven opgebouwd. Het jaar was intensief en dat heeft onze vriendschap ook snel laten groeien. We hebben veel contacten hier en een rijk sociaal leven. Tegelijkertijd realiseren wij ons ook dat we dat thuis ook hebben. Eigenlijk hebben we hier precies het zelfde gecreeerd wat we in Nederland al hadden. Dat zorgt ook voor een soort van verscheurdheid. Omdat op 18000 km van elkaar mensen wonen die je allemaal heel graag om je heen hebt. Een deel van ons hart ligt in Nederland en een ander deel ligt Chili. Maar voor nu ligt onze toekomst in Chili. Hier hebben we een huis, een bedrijf, een studio en kansen.
Maar nu eerst naar Nederland voor onze boekpresentatie. Gelukkig gaan Pablo en Hernan mee. Wij dit hele tv avontuur zo met zijn zevenen beleefd dat het voor ons vreemd zou zijn om het avontuur zonder hun afteronden. Daarbij vind ik het ook een beetje spannend om terug te gaan. We leven hier zo in een bubbel en krijgen weinig tot niets mee van wat er in Nederland afspeelt. Ik weet ook niet zo goed waar ik me op voor moet bereiden, maar met zijn alle maken we er vast en zeker een leuke tijd van. We duiken er gewoon met zijn alle in.
Dinsdag ochtend komen we aan. En die dag zijn we reuze druk met regelzaken, de kapper en allerlei andere praktische vragen en de volgende dag begint bij ons de ratrace. Kapper, make-up, boekpresentatie, en rtl late night en zo vliegt de dag voorbij. We zijn in Holland en nu duiken we er ook maar gewoon helemaal in.
Namaste linda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.