Terugblik

Blog Linda

Ik zit nu genietend van een kop thee in Alcohuaz in de pisco vallei ongeveer 800 kilometer van Pichilemu. Onze vakantie zit er bijna weer op. Het was intens genieten maar op deze verhalen mogen jullie nog drie weken wachten. Maar ik beloof je de foto’s worden fantastisch. Wat is Chili toch een ongelofelijk mooi land. En dan te bedenken dat we nog maar een fractie van dit land hebben mogen bereizen.

Even terug naar de aflevering. Jullie hebben kunnen zien dat de afgelopen weken intens waren. Jeroen, ik maar ook de kinderen hadden echt last van de ongezouten en ongefundeerde meningen die mensen onder in onze ogen echt onschuldige filmpjes neerzetten. Jeroen en ik hebben daarop ook rigoureus besloten om de hele site van helemaal het einde niet meer te volgen en dat geeft lucht.

Maar ook intens omdat we ervaren dat het leven en en is en dat als je als gezin samen een keuze maakt en ergens ja tegen zegt je ook tegen wellicht nog wel meer dingen nee zegt. Als gezin hebben we besloten om samen te gaan onderzoeken of immigratie, in een ander land wonen ver weg van familie vrienden en het dagelijkse leven, onze droom was. We hebben vaak tijdens onze reizen gedroomd over wonen in een ander land. Hoe zou het zijn? Zou het je lukken om elders een bestaan op te bouwen en zou het je lukken om daar ook weer een geheel nieuw netwerk op te bouwen. Waar loop je tegen aan, welke hobbels heb je te nemen, hoe ga je om met gemis en heimwee en een taalbarriere. We weten van onze lange reizen dat er soms een gevoel van gemis is en dan reizen we van avontuur naar avontuur. Nu is er ook een gewoon voorspelbaar (soms saai) dagelijks leven. Het is mooi om te zien hoe wij ons allemaal realiseren dat we het in Nederland echt wel goed voor elkaar hadden, een mooie balans tussen werk en privé, een warm thuisnest, een mooie en liefdevolle vriendenkring. Ja ik zou liegen en ben blij om te zien dat we dit allemaal missen na zes maanden.

Een andere conclusie die we kunnen trekken is dat reizen geheel iets anders is dan ergens een nieuw bestaan opbouwen. Bij reizen hebben wij als ouders echt alle tijd van de wereld om naast onze kinderen te staan en samen avonturen te beleven. Hier in chili zijn we ook echt druk bezig om een nieuw bestaan op te bouwen en al het werk en regelzaken die daarbij komen kijken.

In de afgelopen zeven maanden zijn we in staat geweest om een nieuw thuis te maken, nieuwe mensen te ontmoeten, en nieuwe vriendschappen te sluiten. We worden weer uitgenodigd voor verjaardagsfeestjes, etentjes maar ook om te helpen met verhuizen of andere praktische dingen. We hebben mooie vriendschappen gesloten en missen nu als we op vakantie zijn ook pichilemu weer en hebben bijna dagelijks contact. Het is waardevol om te zien dat je in zeven maanden hier een vergelijkbaar leven opbouwt als wat je had. We hebben hier alleen geheel ander werk. We bouwen aan een mooie yogaschool en Jeroen en ik zijn samen in staat om een boek te schrijven en andere ideeën uit te werken. We zijn bezig met kleding, een website en een grote sponsor actie voor Het Antoine van Leeuwenhoek ziekenhuis voor een onderzoek naar baarmoeder kanker. Een hoop ballen in de lucht dus die allemaal dit jaar nog gespeeld gaan worden. Kortom het zijn intensieve maanden met super veel nieuwe ervaringen. Zowel positief als negatief. En dat gecombineerd met veel veel regen, modder en kou heeft een kleine winterdip opgeleverd, maar ik kan jullie zeggen vakantie was het beste medicijn.

Jeroen en ik willen de kinderen meegeven dat dit soort keuzes gepaard gaat met loslaten en dat het ook weer nieuwe deuren opent. Dat je juist door keuzes te maken en deze achteraf te evalueren jezelf blijft ontwikkelen. Hoe vaak denken we niet had ik maar… , of wat zou er gebeurd zijn als…

Ik ben supertrots op mijn gezin, op het vertrouwen in het leven, op de mooie en verdrietige momenten die we samen mogen delen. Wij geloven dat je altijd op het juiste moment op de juiste plek bent al weet je soms niet altijd direct waarom. Het leven ontvouwt zich en wij proberen het “gewoon” te leven.

Namaste Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.