Tijd of prioriteit

De tijd vliegt voorbij en voordat je het weet zit je weer in een ritme van alledag. Worden we geleefd door onze agenda en dagelijkse dingen en vergeten we stil te staan bij wat we echt belangrijk vinden. Die valkuil is hier net zo groot als Nederland.

Ons hoofd is vol met de laatste afrondingen van het boek. Het allerlaatste puntje op de i is de verantwoording. Dat wordt de laatste pagina van het boek, die waarschijnlijk niemand gaat lezen, maar nu uren zo niet dagen in beslag neemt. Van ieder citaat of theoretische onderbouwing moet de bron vermeld worden, met daarbij de naam, boek en jaartal en dat is best een puzzel. Daarnaast zijn we druk met de ontwikkeling van een Website om ‘the traveling yoga family’ verder door te kunnen ontwikkelen. Jeroen geeft 11 lessen per week en de pr is in volle gang. Kortom een gewone over volle werkweek.

Tegelijkertijd zijn jeroen en ik er ons van bewust dat wij zelf verantwoordelijk zijn voor de keuzes die we maken en dat tijd meestal ook een zaak is van prioriteit. We vinden het heel belangrijk om tijd en aandacht te hebben voor de kids, energie te steken in mensen die ons dierbaar zijn en goed voor mens en dier te zorgen. Voor mij is balans super belangrijk, maar ik weet ook dat bij drukte ik ook makkelijk in standje moeten schiet. Al mijn aandacht gaat dan naar de dingen die in mijn ogen moeten gebeuren en daar stop ik dan heel veel moeite in. In ben me er van bewust dat het mij veel meer plezier en resultaat oplevert als ik de dingen met aandacht en liefde doe i.p.v. moeten en moeite, dus leer ik mezelf aan om te plannen. Wat doe ik wanneer en met wie om zo balans te houden.
Ik plan dus ook bewust de leuke dingen en tijd voor dierbaren. Vorige week hebben we alle spullen die we de afgelopen maanden verzameld hebben in Pichilemu weer teruggebracht naar ons eigen huis op la sirena. De regen is voorbij en we genieten van ons heerlijke huis. Tegelijkertijd veranderd daarmee ook het makkelijke binnen lopen bij Pablo en Hernan en de gezellige avondjes. Gelukkig zijn we overdag nog wel veel bij villa rustica en sinds ons vertrek kook ik meestal warme eten voor de lunch zodat we met zijn allen bij Pablo en Hernan kunnen eten. Super gezellig, gezond en praktisch want zij zijn super druk rondom de bevrijdingsfeesten van chili.

Terwijl wij de tocht lopen ter nagedachtenis van mijn schoonzus, zitten zij het hele weekend vol met 80 jonge gasten die allemaal gaan feesten in Pichilemu. Wij blijven daar bij weg, maar helpen natuurlijk wel met de voorbereidingen en de zooi opruimen achteraf. Ons contact is uitgegroeid naar vriendschap, voor ons zo iets waardevols en dierbaars, maar ook noodzakelijk om mezelf gelukkig te voelen en nieuw thuis te creëeren.
De goed oplettende kijker heeft gezien dat de afgelopen twee weken er voortdurend een pup aan mijn zijde was. Cupcake ( zo hebben de meiden hem genoemd) is ruim twee weken bij ons omdat de nieuwe eigenaar midden in een verhuizing zat en nog een paar dagen vakantie ging. Aankomende aflevering gaat hij naar zijn nieuwe eigenaar. Cupcake gaat letterlijk van straathond naar de duurste wijk van Santiago waar hij een heerlijk thuis heeft. Maar eerlijk gezegd ik mis hem. Hij liep altijd om mij heen, lag uren op mijn schoot als ik achter de pc zat en “s morgens stond hij aan mijn bed voor een knuffel. We hebben een geweldige hond en een pracht poes dat is voldoende, ik ben blij dat hij een goed thuis heeft.
Namaste Linda

2 gedachten over “Tijd of prioriteit”

  1. Wat leuk dat jullie een tour gaan maken door Nederland,
    het zou heel leuk zijn als jullie naar Ridderkerk komen voor een presentatie van jullie boek, er zit daar een mooie boekhandel, of naar Rotterdam.

  2. Hallo Linda, ik ben superblij dat het jullie zo goed gaat. Ik verheug me er altijd op om te kijken ik haal dan jullie gezelligheid in mijn tempel (thuis) zo heerlijk zo een goede positieve energie zo super heel veel succes ik wacht snakkend naar jullie boek. Hele vele groetjes licht kracht liefde en een dikke knuff Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.